Έθνος – Εθνισμός – Εθνικισμός.

Με τον ορυμαγδό που έχει ξεκινήσει στις μέρες μας σχετικά με τον εθνικισμό, θέλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και ασυνεννοησία.

Έθνος – Εθνισμός Εθνικισμός.

Έθνος είναι μία ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται κοινά γνωρίσματα , όπως φυλετική καταγωγή, γεωγραφική καταγωγή, κοσμοαντίληψη*1, γλώσσα και γενικά πολιτισμό, και προπαντός έχουν κοινή εθνική συνείδηση.

Εθνιστής είναι εκείνος που αγαπά το έθνος του και είναι έτοιμος ακόμα και να πεθάνει για αυτό προκειμένου να το προστατέψει, αφού μέσα στη χώρα του (διότι εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο μέρος του έθνους του) ζεί η οικογένειά του, υπάρχει η περιουσία του, οι τάφοι των προγόνων του κλπ.   

Εθνικιστής είναι εκείνος που αγαπά το έθνος του όπως και ο εθνιστής, αλλά είναι έτοιμος να σκοτώσει γι αυτό. Μεγάλη διαφορά!
Θεωρεί το έθνος του ανώτερο από τα άλλα έθνη και πιστεύει ότι αυτό του δίνει το δικαίωμα και επιτεθεί και να υποτάξει τα άλλα έθνη.

Ο εθνισμός είναι αμυντικός, ενώ ο εθνικισμός είναι επιθετικός.  Ο εθνικισμός είναι η καρικατούρα / γελοιογραφία του εθνισμού.

Ο ενθνιστής δεν υποστηρίζει ότι το έθνος του είναι ανώτερο από τα άλλα, διότι δεν τον ενδιαφέρει. Επικεντρώνεται στο δικό του έθνος, και ταυτόχρονα αναγνωρίζει τα δικαιώματα και των άλλων εθνών, όπως θέλει και τα άλλα έθνη να αναγνωρίζουν τα δικαιώματα του δικού του έθνους.

Ο εθνικιστής αντί να επικεντρωθεί στο έθνος του προσπαθώντας να βελτιώσει ότι μπορεί, επικεντρώνεται στα άλλα έθνη, και δρά εναντίων τους. Φυσικά η δράση φέρνει αντίδραση, η αντίδραση φέρνει και άλλη αντίδραση και η κατάσταση κλιμακώνεται μέχρι και τον πόλεμο.
Στις μέρες μας η λέξη «εθνιστής» δεν ακούγεται καθόλου. Δεν την χρησιμοποιεί κανείς!  Μας την έχουν δολίως κρύψει. Αντί γι αυτή χρησιμοποιείται η λέξη «εθνικιστής» στην οποία έχει δοθεί τόσο το νόημα του εθνικισμού όσο και του εθνισμού.  Έτσι λοιπόν σήμερα ένας εθνιστής ονομάζει τον εαυτό του εθνικιστή και συντάσσεται μαζί με τους εθνικιστές. Μεγάλο λάθος!

Είμαστε εθνιστές.  Αγαπάμε την πατρίδα μας και θέλουμε να την προστατεύσουμε από κάθε λογής εισβολέα*2.  
Αναγνωρίζουμε σε όλα τα έθνη, μικρά και μεγάλα, το δικαίωμα να έχουν ένα δικό τους χώρο πάνω στη Γή, και εκεί να εξελίσσουν ανενόχλητα τον πολιτισμό τους, και μέσα από αυτό το χώρο να έρχονται (αν θέλουν) σε επαφή με τα άλλα έθνη διά μέσου των ταξιδιών, του εμπορίου, της φιλοσοφίας, των τεχνών και των επιστημών.  Όπως ακριβώς ο καθένας μας ζεί στο σπίτι του αλλά έρχεται σε επαφή και με άλλους ανθρώπους της επιλογής του.

[*1 Χρησιμοποιώ την λέξη κοσμοαντίληψη αντί της λέξης θρησκεία, διότι η πρώτη έχει ευρύτερη έννοια της δεύτερης
*2 Εισβολέας χαρακτηρίζεται όποιος εισέρχεται σε μία χώρα δίχως τη συναίνεση των κατοίκων της.  Εξαίρεση αποτελεί ο πρόσφυγας, ο οποίος προσφεύγει – τρέχει να σώσει τη ζωή του, δίχως να έχει επιλογές.  Γι αυτό και ο πρόσφυγας θεωρείται ιερός και προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες, διότι όλοι μας μπορεί κάποτε να βρεθούμε στην θέση να εγκαταλείψουμε κυνηγημένοι τις πατρίδες μας και τα σπίτια μας για να σωθούμε. 
Ο μετανάστης δεν θεωρείται εισβολέας διότι έχει πάρει την έγκριση να εισέλθει.  Εισβολέας είναι ο ΛΑΘΡΟμετανάστης   και κάθε βίαιη (στρατιωτική) εισβολή / επίθεση. ]



Ανέφερα πριν ότι η λέξη εθνιστής δεν χρησιμοποιείται, μας την έχουν δολίως κρύψει.  Σε κανένα κείμενο «λογίων και σκεπτικιστών» δε θα την βρείτε. Είναι επικίνδυνη!  Διότι βάζοντας τους εθνιστές στο ίδιο καλάθι με τους εθνικιστές, απαξιώνουν τους εθνιστές με λάσπη. Και δυστυχώς όταν οι εθνιστές ονομάζουν τους εαυτούς τους εθνικιστές, αφού αγνοούν και την λέξη και το νόημα, πέφτουν στην παγίδα των εθνομηδενιστών.
Γι αυτό και σήμερα σε όποιον αγαπά την πατρίδα του και το έθνος του, οι δόλιοι εθνομηδενιστές του  κολάνε με θράσος τον χαρακτηρισμό «εθνίκι». 

Η ίδια πετυχημένη συνταγή δηλαδή με τις έννοιες των λέξεων:
ρασιαλιστής (αυτός που νομίζει ότι είναι ανώτερος μόνον και μόνον επειδή ανήκει σε αυτή τη φυλή) και
ρατσιστής (αυτός που αναγνωρίζει σε κάθε φυλή το δικαίωμά της να ζεί και εξελίσσεται ανενόχλητη στο δικό της χώρο),
όπου σήμερα η λέξη ρατσισμός έχει την έννοια του ρασιαλισμού, ώστε να μην υπάρχει λέξη που να περιγράφει τα δικαιώματα της κάθε φυλής.  Έτσι σήμερα  όποιος δεν δέχεται αδιαμαρτύρητα  το ανακάτεμα των φυλών που θα οδηγήσει στην εξαφάνισή τους, είναι ρατσιστής, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο.

Προσπαθήστε να κατανοείτε τις λέξεις.  Προσέξτε το μυαλό σας από τον «στρατηγικό σχεδιασμό» των πολιτικών κομμάτων (προπαγάνδα). 
Φυλάξτε τα μυαλά των παιδιών σας από τον βομβαρδισμό μηνυμάτων που δέχονται από τα ΜΜΕ.  Δεν μπορείτε να τους απαγορεύσετε να βλέπουν τηλεόραση ή την  κάθε επαφή με τα ΜΜΕ.  Θα ήταν αστείο άλλωστε και θα έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα.  
Μπορείτε όμως (και πρέπει) να είστε κοντά τους, να συζητάτε μαζί τους και να τους δείχνετε  την δολιότητα. Να τα πονηρέψετε, γιατί εμείς ήμασταν απονήρευτοι, και μας ξεγέλασαν.

Στην επόμενη ανάρτηση θα αναφερθώ σε μία άλλη καταδολίευση, την  έννοια... του φασίστα, όπου τώρα τελευταία όποιος διαφωνήσει με αυτό που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, εκτός από "εθνίκι" είναι και "φασίστας"...  Έλεος πιά με τις αποδομήσεις και αναδομήσεις των εννοιών. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευπρόσδεκτα τα καλοπροαίρετα, ευπρεπή και τεκμηριωμένα σχόλια. Υβριστικά σχόλια δεν θα αναρτώνται , εκφράστε αυτό που θέλετε με ευπρεπή τρόπο. Διευκρινίζεται ότι δεν δεσμεύομαι να απαντώ σε όλα τα σχόλια και η παράλειψη απάντησης δεν σημαίνει παραδοχή οποιουδήποτε σχολίου ή άποψης.